Türkiye, Romanya Engelini Tek Golle Aştı
A Milli Futbol Takımı, play-off turunda Romanya Milli Takımı ile Tüpraş Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleden 1-0’lık galibiyetle ayrılan ay-yıldızlılar, kritik bir avantaj elde etti.
Karşılaşma öncesinde futbol otoritelerinin ortak görüşü, Romanya’nın savunma ağırlıklı bir oyun tercih edeceği yönündeydi. Nitekim beklentiler sahaya da yansıdı. Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye, topa sahip olarak oyunu domine ederken, rakip ekip kendi yarı sahasında kalabalık bir savunma kurgusuyla direndi.
İlk yarıda Türkiye’nin yaklaşık yüzde 70’e varan topa sahip olma oranına rağmen gol sesi çıkmadı ve devre 0-0 eşitlikle tamamlandı. Ay-yıldızlı ekip rakip ceza sahasında etkili olmaya çalışsa da, Romanya savunması geçit vermedi.
İkinci yarıda konuk ekip biraz daha açık bir oyun anlayışı benimserken, Türkiye’nin hücumdaki baskısı aynı tempoda devam etti. Ancak uzun süre kilit açılamadı ve milliler aradığı golü bulmakta zorlandı.
Karşılaşmanın kırılma anı 53. dakikada yaşandı. Genç yıldız Arda Güler, sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği şık pasla savunmayı deldi. Topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Türkiye sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla milliler, play-off turunda önemli bir avantaj yakalarken, rövanş öncesi moral depoladı.